Když dva dělají totéž není to totéž
Je právě 00:02 plus mínus, právě jsem dodělal zmrzlinu a přemýšlím nad tím, proč to děláme tak složitě? Hodně mě baví poslední dobou farmy, které teď objevily Ameriku a najednou začaly dělat zmrzlinu z kozího mléka, akorát nějak zapomněli na to, že zmrzlina se nedělá v mrazáku, ale ve výrobníku zmrzliny. Ono našmrdlat něco a vrazit do mrazáku je samozřejmě jednodušší, ale se zmrzlinou to nemá nic společného. Asi něco dělám špatně, když se s tím drbu po nocích v mašině se spotřebou 7,5kW a cca 150L vody za 10min a Regionální potravinu pak vyhraje jogurt rozmixovaný s jahodama vražený do mrazáku, takových expertů je bohužel více. Minulý ročník Prague Ice Cream Festival mě dorazila zmrzlina s larvami potemníka moučného, nejmenované cukrárně vůbec nevadilo, že pár stánků od nich jsme my, kteří jsme tuto novinku měli rok před nimi a měli jsem ji na akci taky.
Prostě když dva dělají totéž není to totéž. Kdysi jsem někde četl, že třeba Číňané nerozumí copyrightu, oni to chápou tak, že když je někdo dobrý a úspěšný, tak je pro ně vlastně poklona, když jej zkopírují. Nikdy nikdo nebude dělat to, co vy takovým způsobem a se stejným příběhem jako vy.
Trošku jsem si tady postěžoval, ale muselo to ven. Fakt nemám rád, když někdo neumí vymyslet něco svého, mít nějakou invenci, být originální, všichni se snaží jen chytit toho, co mají pocit, že jede. Naštěstí to nejede všem :-) Možná jsem moc upřímný, ale na tom si zakládáme.
Těšíme se na vás v sobotu od 9 do 18 hod, v neděli od 14 do 18 hod se zmrzlinou, která je z mléka nebo syrovátky od našich koziček, které 2x denně dojí moje milovaná žena, které já pasteruji, míchám a vyrábím po nocích v mašině a na sýry, které tady pro vás s láskou děláme :-)